Informacije o grupama i boravku

Upis dece je, u zavisnosti od raspoloživog mesta, otvoren tokom cele godine.
Grupa je mešovita, čine je deca od 2.5 do 7 godina starosti, imamo program za decu predškolskog uzrasta. Mlađa deca uče kako da se ponašaju u kolektivu od starijih, a starija deca uče da vode računa o mlađima.

Radno vreme dnevnog boravka: 8h do 15h, sa mogućnošću produženog boravka do 17h.

Nudimo dva programa dnevnog boravka dece: Celodnevni i poludnevni boravak (druženje).

Celodnevni boravak podrazumeva boravak deteta od 8 do 15 časova, uz mogućnost produženog boravka do 17 časova. Program obuhvata tri obroka (doručak, užina i ručak), umetničku aktivnost (smenjuje se na dnevnom nivou; mesimo testo, slikanje tehnikom “mokro na mokro”, ručni rad, pričanje bajki, briga o igračkama), izlazak napolje, pričanje priče ili bajke i odmor, vreme za slobodnu igru, pospremanje prostora, zajedničko pripremanje obroka, zajedničke igre sa vaspitačima (pesme, priče, igrice, kružne, prstovne i gestovne igre…)

Poludnevni boravak (druženje) podrazumeva da dete dolazi svakog radnog dana od 10 do 13 časova na druženje sa ostalom decom. Ovo je posebno značajno za decu starosti do tri godine. Ovaj program podrazumeva umetničku aktivnost (smenjuje se na dnevnom nivou; mesimo testo, slikanje tehnikom “mokro na mokro”, ručni rad, pričanje bajki, briga o igračkama), voćna užina, slobodno vreme za igru sa ostalom decom, raspremanje prostora, izlazak u prirodu.

Trudimo se da detetu podarimo mesto što sličnije roditeljskom domu. Prostor je uređen prijatno i jednostavno. Za malo dete je posebno važno da u svakom momentu ima osećaj da mu je odrasla osoba na raspolaganju. Mala grupa nam omogućava individualni pristup detetu i dovoljno vremena da svakome posvetimo onoliko vremena koliko mu je potrebno. Ono što jednom detetu može da bude motivacija, drugom može da bude opterećenje i važno je da oni koji rade sa decom umeju da prepoznaju šta je to što dete motiviše, koje su njegove snage i kako mu pomoći da prevazilazi slabosti.

U cenu boravka su uračunati “Letnji kamp” za decu na organskoj farmi “Neven” u trajanju od 5 dana, “Škola roditeljstva” koja se održava u našim prostorijama, radionice pravljenja igračaka koje se organizuju tri puta godišnje, “Letnji sajam”, “Jesenji sajam”, razna predavanja gostujućih saradnika i sve ostale aktivnosti koje se organizuju u Centru “Svitac”.

Drugo, treće… dete iz iste porodice ostvaruje popust od 30{4adc680d9d85376b06e03fa98d118e2097163c2ae6fb118cbaf5b602548f55f3} na mesečnu članarinu za decu na celodnevnom program.

Dodatne aktivnosi: Engleski jezik (utorak 15:30h – 16:10h; četvrtak 16:20 – 17h) i Dečiji atelje (četvrtak, mlađa deca 17:30 – 18:30h; starija deca 18:30 – 20:30h)